A Kodály Zoltán Vegyeskar és meghívott vendégei Kodály Zoltánra emlékeztek-2023.03.07

Kodály Zoltán halálának 56. évfordulója alkalmából megemlékezést és koszorúzást tartottak a kecskeméti vasútállomásnál a 135. éves jubileumát ünneplő Kecskeméti Kodály Zoltán Vegyeskar szervezésében. A Kórus is énekelt az ünnepségen.

A kecskeméti Kodály Zoltán Vegyeskar – Iparos Dalárda pontosan március 9-én ünnepli 135 éves születésnapját, Kodály Zoltán pedig 1976. március 6-án halt meg. Ebből a dupla alkalomból megemlékező beszédekkel, kórusénekkel és koszorúzással adtak tiszteletet az éveknek és Kecskemét híres szülöttének az egybegyűltek.

A Kórus nevében Sümegi Csaba kóruselnök köszöntötte az egybe gyűlteket. Tornyi László, a Kecskemét és Vidéke Általános Ipartestület – és a kórus alapítvány kuratóriumának elnöke a kórus 135 éves történelméről mesélt a helyszínen, kitérve a tagok mindenkori kitartására és lelkesedésére, amely mögött végig ott állt az ipartestület támogatóként.

Jámbor Zsolt a Magyar Kodály Társaság kecskeméti csoportjának elnöke beszédében Kodály Zoltán életének tanulságos momentumaira és a híres zeneszerző tanításaira egyaránt kitért. Ezt követően megkoszorúzták a Kodály Zoltán emléktáblát. A város nevében Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István Alpolgármester és Szamler László képviselő helyezték el a tisztelet jelképét. A Magyar Kodály Társaság nevében Jámbor Zsolt és Virágh Barnabás, a kórus nevében Sümegi Csaba elnök, Varga Sándor titkár, Zöldi Kovácsné Korompai Mónika művészeti vezető és Lenkei Istvánné gazdasági vezető koszorúzott.

Vezetőség
Magyar Kodály Társaság
Koszorúk
Petőfi Népe cikk
A hirös.hu tudósítása
És este meghíyást kaptunk a KTV Kiemelő című műsorába