Kórusunk fellépett a XVIII. Öszi Helyi Termék Ünnepen-2023.10.21

Kórusunk a Hírös Forrás Szökökútnál felállított „kisszinpadon” lépett fel, a fellépés előtt a Nagyszinpadon az alábbi kórusismertető hangzott el:

A Kecskeméti Kodály Zoltán Vegyeskar története egészen 1888-ig nyúlik vissza, amikor a kecskeméti iparos férfiak megalapították a Kecskeméti Iparos Dalkört. Erre utalva szerepel a kórus nevében az Iparos Dalárda cím is. Az idén ünnepeljük kórusunk fennállásának 135 éves évfordulóját, melyről jún 10-én egy Kórustalálkozó keretében emlékeztünk meg.
Fontos fordulópont volt az énekkar életében, amikor Kodály Zoltán 1949-ben személyesen járult hozzá, hogy a kórus felvegye a mester nevét. Ekkor még, egészen 1977-ig férfikarként működtek, de az életforma változása és a nők egyre fontosabb szerepe miatt a vezetőség úgy döntött, hogy vegyeskarrá alakulnak.
Repertoárunkon világi és egyházi kórusművek egyaránt szerepelnek. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy egy-egy fellépésen Kodály művek is megszólaljanak.
A kórus művészeti vezetője 2019 óta Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika, aki szívesen tért vissza az énekkarhoz, hiszen 1996-tól 5 éven át a Kodály Zoltán Vegyeskar karnagya volt.
A Kodály Zoltán Vegyeskar 10.21-i műsorán Kodály és egyéb művek szerepelnek:

Kodály: Cohors generosa
Ismeretlen spanyol szerző: Jótanács
Rathgeber: Diák bordal
Kodály Zoltán: A juhász
Farsang Árpád: Hej, kendermag

A szemerkélő eső ellenére lelkesen énekeltünk.

És amikor már mindent kiénekeltünk magunkból, a kicsi de lelkes közönség vastapssal jutalmazott bennünket.

Média :BAON – Nagy sikert aratott az Őszi Helyi Termék Ünnep Kecskemét főterén