Alzheimer-séta Kecskeméten a megelőzésért és összefogásért – 2022

Az Alzheimer-kór drasztikus terjedésére és a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet a szerda délután Kecskemét belvárosában megtartott Alzheimer-séta. A Piaristák teréről induló menet az Arany János utcán át jutott el a Városházához, ahol kórus-előadást és örömtánc-bemutatót élvezhettek az érdeklődők.

Az Alzheimer-kór világszerte és Magyarországon is drasztikusan terjed. Erre a szomorú tényre, valamint a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet a Kecskemét központjában ma, az Alzheimer-kór elleni küzdelem világnapján megrendezett Alzheimer-séta.

A Piaristák terén tartott gyülekező után a népes menet az Arany János utcán át jutott el a főtérre, majd a Városháza elé. A Kossuth-szobornál Engert Jakabné alpolgármester beszélt a megelőzés és a családtagok támogatásának fontosságáról.A megelőzés két formájából, az éneklésből és a táncból ízelítőt is kaphattak a jelenlévők a Kecskeméti Kodály Zoltán Vegyeskar és a város két szenior örömtánc-csoportja jóvoltából. Maga a séta is a megelőzés fontos Kecskeméten több program is segíti a demenciával és Alzheimer-kórral élőket, többek között az öt éve útjára indított Alzheimer Café sorozata. A mai esemény végén a résztvevők szív formába álltak, és kezükben az Alzheimert jelképező zöld szalagot lobogtatva mutatták ki egymás iránti támogatásukat.formája.

Kecskeméten több program is segíti a demenciával és Alzheimer-kórral élőket, többek között az öt éve útjára indított Alzheimer Café sorozata. A mai esemény végén a résztvevők szív formába álltak, és kezükben az Alzheimert jelképező zöld szalagot lobogtatva mutatták ki egymás iránti támogatásukat.

KIEMELŐ (2022. szeptember 22.) – YouTube